Jannin syntymäpäiville haluttiin tarjolle myös hyydykekakku pääsiäsiskoristein. Kakusta haluttiin mielellään matala ja tummalla keksipohjalla.

 

Pohja:

175g tummia täytekeksejä

n. 50g sulattettua voita

 

Täyte:

1 prk Flora Vispiä vaahdotettuna

1 prk appelsiinituorejuustoa

1 prk maitorahkaa

½ purkkia (150g) appelsiinimarmeladia paseerattuna

3/4 dl tomusokeria

5 liivatelehtiä

½ dl appelsiinitäysmehua

 

  1. Murusta keksit ja sekoita niiden sekaan sulatettu rasva. Pingota irtopohjavuoan pohjaan leivinpaperi ja levitä keksi-voi murska pohjan päälle tasaisesti. Laita jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistamisen ajaksi.
  2. Laita liivatelehdet pehmittymään kylmään veteen.
  3. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto, rahka, marmeladi ja sokeri sekaisin ja nostele kemavaahto joukkoon.
  4. Kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota ne kuumaan mehuun. Anna mehun jäähtyä ja lisää se täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen.
  5. Lisää täyte keksimurskan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  6. Koristele kakku hauamallasi tavalla.

 

Toivottavasti en unohtanut laittaa ohjeeseen mitään mitä kakkuun laitoin. Aika makeaa täytteen tulee olla, sillä liivatelehti "syö" kummasti makeutta. Minusta kakun olis voinut tehdä pienempään vuokan, jotta korkeutta olis tullut hiukan enemmän - makuasia sekin. Koristelussa käytin aikaisemmin tekemiäni narsisseja ja ajat sitten tekemiäni lehtiä. Alle tein tummasta leivontasuklaasta tuollaisen kuvion ja levitin vielä koristeiden allekin suklaata, jotta ne eivät ihan heti sulaisi tuohon päälle.