IMG_9577.jpg

 

Koulunaloittajaisjuhlassa oli tarjolla myös tätä mustikka-rahkapiirakkaa. Ensimmäistä kertaa maistoin tätä työpaikalla joskus keväällä ja nyt piti testata itse, tämä tuntui olevan meidän perheen suosikki. Ohje on Yhteishyvälehdestä.

Ainekset

20 palaa
 
Murutaikina
 
7 dl
vehnäjauhoja
 
1 pussi
(80 g) mantelijauhetta
 
3,5 dl
sokeria
 
2 tl
vaniljasokeria
 
2 tl
leivinjauhetta
 
2 tl
soodaa
 
250 g
sulatettua margariinia
 
Pohjataikina
 
0,5
murutaikinasta
 
1
kananmuna
 
2 dl
kuohukermaa
 
Täyte
 
1 prk
(500 g) maitorahkaa
 
2
kananmunaa
 
1,5 dl
sokeria
 
250 g
pakastemustikoita
 
2 rkl
perunajauhoja
 

 

Ohjeet

Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita joukkoon sulatettu margariini. Jaa taikina kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan muna ja kerma. Levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipellille.Sekoita rahka, munat ja sokeri keskenään. Levitä rahkaseos pohjataikinan päälle. Sekoita perunajauhot jäisiin mustikoihin ja levitä rahkaseoksen päälle. Murustele loppu murutaikina piirakan pinnalle.Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Peitä tarvittaessa lopussa leivinpaperilla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla. Leikkaa annospaloiksi.