Tänään tein iltapalaksi ruokaisaa piirakkaa, otin ohjeen K-kaupan lehtisestä. Piirakka oli ihan makoisaa, minun makuuni ehkä liian makeaa ja seuraavalla kerralla vähennän hiukan tuota siirapin määrää ja lisään joukkoon yrttisuolaa.
POHJA:
100g leivontamargariinia
2 dl vehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl pizzamaustetta
½ tl leivinjauhetta
½ dl vettä
TÄYTE:
n. 150 g parsakaalinuppuja
2 (200g) porkkanaa
1 (200g) paprika
1 (100g) sipuli
1 rkl siirappia
n. 80g Amerikan pekonia
½ dl basilikaa hienonnettuna
½-1 tl kuivattua rakuunaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 kanamunaa
1 tlk (150g) ranskankermaa
1 dl kevytmaitoa
2 dl emmentaljuustoa raastettuna
- Nypi kylmä rasva, vehnä- ja ruisjauho, pizzamauste sekä leivinjauhe keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (halkaisija 30 cm) ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.
- Paloittele parsakaalinuput. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli.
- Suikaloi pekoni ja ruskista ne pannulla. Lisää kasvikset. Kypsennä noin 5 minuuttia. Mausta seos siirapilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
- Sekoita munat, ranskankerma, maito ja juustoraaste keskenään. Levitä kasvisseos esikypsennetyn piiraspohjan päälle ja kaada päälle muna-maitoseos.
- Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia.
Laitoin tähän pakaste parsakaalta aika paljon ja siksikin varmasti jäi maku niin pliisuksi.
Kommentit