Tänään tein iltapalaksi ruokaisaa piirakkaa, otin ohjeen K-kaupan lehtisestä. Piirakka oli ihan makoisaa, minun makuuni ehkä liian makeaa ja seuraavalla kerralla vähennän hiukan tuota siirapin määrää ja lisään joukkoon yrttisuolaa.

 

POHJA:

100g leivontamargariinia

2 dl vehnäjauhoja

½ dl ruisjauhoja

1 tl pizzamaustetta

½ tl leivinjauhetta

½ dl vettä

 

TÄYTE:

n. 150 g parsakaalinuppuja

2 (200g) porkkanaa

1 (200g) paprika

1 (100g) sipuli

1 rkl siirappia

n. 80g Amerikan pekonia

½ dl basilikaa hienonnettuna

½-1 tl kuivattua rakuunaa

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

2 kanamunaa

1 tlk (150g) ranskankermaa

1 dl kevytmaitoa

2 dl emmentaljuustoa raastettuna

 

  1. Nypi kylmä rasva, vehnä- ja ruisjauho, pizzamauste sekä leivinjauhe keskenään. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirasvuoka (halkaisija 30 cm) ja painele taikina sen pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa 225 asteessa 10 minuuttia.
  2. Paloittele parsakaalinuput. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Kuutioi paprika ja hienonna sipuli.
  3. Suikaloi pekoni ja ruskista ne pannulla. Lisää kasvikset. Kypsennä noin 5 minuuttia. Mausta seos siirapilla, yrteillä, suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita munat, ranskankerma, maito ja juustoraaste keskenään. Levitä kasvisseos esikypsennetyn piiraspohjan päälle ja kaada päälle muna-maitoseos.
  5. Kypsennä piirasta 200 asteessa uunin alatasolla 20-25 minuuttia.

 

Laitoin tähän pakaste parsakaalta aika paljon ja siksikin varmasti jäi maku niin pliisuksi.