Tänään kuorrutin ja koristelin tämän kakkupläjäyksen. Keskimmäinen lapsi valitsi Annie Bell:n kirjasta Upeat kakut haluamansa reseptin ja eilen leivoin kakun.

Taikina:

  • 175g voita tai margariinia huoneenlämpöisenä
  • 175g (n. 2dl) ruskeaa kidesokeria (käytin ruokokidesokeria)
  • 3 munaa
  • 5 rkl tuoretta appelsiinimehua (käytin täysmehua)
  • 250g (n. 4dl) vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 100g (n. 1dl) hienosäikeistä appelsiinimarmeladia

Kuorrutus:                                                       

  • 200g tomusokeria
  • 100g suolatonta voita huoneenlämpöisenä (käytin vähäsuolaista Hyla voita)
  • 1 keltuainen
  • appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl tuoretta appelsiinimehua (käytin pelkästään täysmehua)
  • 1 rkl sitruunamehua (unohdin et oli kaapissa sitruunamehua)
  • keltaista karamelliväriä
  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele irtopohjavuoka (käytin 20cm vuokaa).
  2. Vaahdota rasva ja sokeri kuohkeaksi.
  3. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten sekä appelsiinimehu.
  4. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe, lisää vaahtoon nopeasti sekoittaen.
  5. Sekoita taikinaan appelsiinmarmeladi.
  6. Paista uunin alatasossa n. 45-50 min. kunnes kypsyyttä kokeiltaessa tikku jää puhtaaksi.
  7. Jäähdytä kakku.
  8. Mittaa kuorrutuksen aineet kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakulle ja koristele haluamallasi tavalla.
  9. Pidä kakku viileässä, niin että kuorrutus jähmettyy.

 

 

 

Me halusimme kakusta hiukan korkeamman ja halkaisin sen kahtia ja laitoin väliin appelsiinimarmeladia ja vaahdotettua virpikerma-rahkaseosta. Kakku on oikein maukas ja makea ja ei kaipaa mitään kostutusta (olin säilyttänyt sitä jääkaapissa). Voipi olla et siitä olis tullut korkeampi, mulla taikina juoksettu kun menin laittamaan mehun jääkaappikylmänä - kanamunan muistin lämmittää mutta ... se mehu!

 Vetelin kuorrutteeseen raapalla kuvioita ja neiti ripotteli appelsiinirakeet päälle. Värjäsin ensimmäistä kertaa kermaa pastavärillä ja olihan se homaa saada oranssia väriä aikaan. Vihreästä tuli aika harmaan sävyistä, samaa vihreää olen käyttänyt aikaisemmin sokericremessä ja silloin tuli hyvä sävy, no voihan on itsessään kellertävää. Kermasta olen tehnyt aikaisemmin yhden ruusun, tänään mulla oli alussa tyllakin väärinpäin ... hih! No, ei nää oikein ruusuja ole, olkoot vaikka hörhelökukkasia. Kokeilin erilaisia tyylejä ja sillä kaikki kukat hiukan eri lajiketta :). Kukkanaulaa käytin myös ensimmäistä kertaa ja kummasti helpottaa työskentelyä. Oma jännitysmomentti oli tietty kukkien siirtäminen kakun päälle, tavallisilla isoilla saksilla onnistui oikein hyvin (eilen kyllä tilasin oikeat siirtosakset).

No, kun ruusut sain paikalleen alkoi lehtien pursotus äklön värisellä vispikerma-rahka-vaniljakreeme sekoituksella. Mulla tuo kerma lötkisty ihan kokonaan ko sekoitin pastavärin valmiiseen vaahtoon (olis kannattanu vispata eri värit erikseen) ja sillä piti tuota kreemejauhetta lisätä aikastavalla. Kauhealla hopulla tätä tein ja huiskin nuita lehtiä ihan mihin sattuu, no harjoituskakkuhan tää vaan on. Olis ollu aika kivan näköinen, mikäli olisin tajunnut tehdä pienemmällä lehtityllalla lehtiä isojen joukkoon. Varsinkin tuo päällisosa meni ihan miten sattuu. En oikein ollut tyytyväinen väreihin enkä muutenkaan ja sitten keksin ....

KIMALLETTA, KIMALLETTA tietty. Olen kesällä jo saanut tuon mun kimalle suihkepullon ja sehän on vielä korkkaamaton. Eikun suhkuttelemaan! Aika karmea haju siitä kyllä tuli ja minusta nuo kukat näyttävät nyt märiltä! Eihän tää mikään mestariesitys ole mutta erittäin makoisaa kakkua ja se on pääasia :). Ajattelin tehdä saman kakun pääsiäisenä aiheen mukaisin koristein.

 

(Laitan tämän täytekakkukategoriaan ko kerta täytteet kakkuun laitoin :))