1831470.jpg

Tänään meillä nautittiin mansikkahyytelökakkua. Tämän kanssa ei mulla ollut ajatus mukana ei sitten ollenkaan, liian makeaa tuli ja ja koostumuskin ehkä aavistuksen löllöä. Päällinenkin alkoi valumaan mun mokausten takia. Ei siis mikään onnistunut esitys, mutta syötävää oli ja makeannälkä lähti.

pohja:

  • 300 pkt (300g) suklaa digestivejä
  • 50g sulatettua voita

täyte:

  • 1 prk Flora Vanilla vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 prk (250g) maitorahkaa 0,3%
  • 1prk (200g) vaniljatuorejuustoa
  • 100g mansikkavalkosuklaata
  • 3 rkl mansikkahilloa
  • 1 rkl mansikkatomusokeria
  • 1/2 dl mansikkamehua
  • 4 liivatetta

päällinen:

  • mansikoita
  • hyytelösokeria (tein mansikkamehuun seoksen)
  • valkosuklaakoristeita

 

Valkosuklaa on niin älytömän makeaa ja vaniljakastikkeessa ja tuorejuustossakin on makeutta, ei olis tarvinnu ollenkaan laittaa muuta makeaa sekaan - ennemmin hiukan mansikoita vaikka joukkoon tai sit olis pitänyt laittaa vispikermaa vaniljakastikkeen sijasta. Aineksia on täytteessä niin paljon et viidellä liivatelehdella koostumus olis ollu hiukan jämäkämpää, kyllä tääkin kasassa pysyi mut mun makuun oli liian "pehmeetä". Mie olen monesti kuumentanut sitruunamehua (siis makeuttamatonta) täyteen liivatteita varten ja se antaa mukavaa kirpeyttä kakkuun - ois pitänyt nytkin. Päälliskiille olis pitäny tehdä ihan vaan veteen, se mehu alkoi vaahdota ja paksuuntui ja menin pössi laittaan vettä lisää joukkoon ja häslätessä mansikat sulasivat kokonaan ja tulos on tässä eli valuva päällinen. Tämmöstä sitä joskus sattuu ko ei ole ajatus olleenkaan mukana mitä tekee.

 

1831478.jpg

 

Tein ensimmäistä kertaa perhossuklaamuotilla perhosia, niistä tuli oikein kivoja. Ovat kummiskin aika raskaita ja eivät pysyneet samalla tavalla tuossa reunalla kuin aikaisemmin tekemäni lehdet. Tummalla suklaalla tein hiukan koristusta tuohon keskiosaan ylös ja alas. Kullanvärisellä kimallepulverilla vielä huiskin väriä pintaan. Näitä muotteja pittää saada ehdottomasti lisää :).

1831459.jpg