IMG_7347-normal.jpg

 

Meidän neidin ykkösherkkua on lohihyydykekakku ja sitä oli toveena eilisille synttärijuhlille, ihanan moussemaista tämä kyllä on. Tälllä kertaaa tein 22cm vuokaan Täältä löytyy aikaisempi vastaava kakku erilaisella koristuksella. 

 

pohja:

150g hapankorppuja
75g voita
3/4 dl vettä
½ dl ruohosipulia (hienonnettuna)

 

täyte:

4  kpl liivetelehtiä
350g kylmäsavulohta
1 punasipuli (pieni)
50g tuoretta tilliä (puntti riittää)
2½ dl vispikermaa
400g ruohosipulituorejuustoa
½ dl sitruunamehua
½ tl mustapippuria

 

  1. Jauha hapankorput muruiksi, sulata rasva. Sekoita murut, rasva, vesi ja ruohosipuli. 
  2. Pingota irtopohjavuokaan pohjalle lleivinpaperi, leikkaa ylimääräinen paperi ulkopuolelta. Öljyä reunat tai laita reunakalvo. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.
  3. Upota liivatelehdet kylmään veteen.
  4. Leikkaa sipuli ja lohi pieneksi kuutioksi. Hienonna tilli.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja lisää vaahtoon lohi, sipuli, pippuri ja tilli. Sekoita.
  6. Kuumenna sitruuunamehu mikrossa, puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne sitruunamehuun, sekoita kunnes liukenevat.
  7. Lisää massaan liivatemehu ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada seos hapankorppukerroksen päälle. 
  8. Anna kakkun hyytyä/makustua jääkaapissa peitettynä yön yli.
  9. Koristele kakku. 
     

IMG_7340-normal.jpg