1882125.jpg

Keitin tänään iltapalaksi tätä meidän perheen lemppari keittoa, kyytipoikana oli moniviljapatonkia ja valkosipulituorejuustoa. Olen saanut tämän ohjeen anopilta ja hän taas puolestaan ystävältään. Tätä keittoa meillä on syöty juhlana ja arkena, oli mm. minun valmistujaisjuhlassa alkukeittona.

 

  • 3-4 suurta sipulia
  • 1 rkl öljyä
  • 2 rkl silputtua lipstikan lehtiä
  • 1-2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l kuumaa vettä
  • suolaa, pippuria
  • 2 kana- ja/tai kasvisliemikuutioita
  • 2 dl maitoa tai kermaa
  • halutessa 2-3 perunaa
  1. Kuulota sipulisilppu öljyssä pehmeäksi.
  2. Lisää lipstikka ja vehnäjauhot, sekoita hyvin ja lisää kuuma vesi.
  3. Lisää halutessasi perunat.
  4. Keitä keittoa n. 15-30 min.
  5. Tehosta makua liemikuutioilla ja tarvittaessa ripauksella sokeria.
  6. Mausta niukasti suolalla ja pippurilla.
  7. Lisää maito tai kerma ja kiehauta keitto
  8. Soseuta keitto halutessasi

 

Tässä tämä ohje semmosena kun olen sen saanut. Mie en noudata ohjetta ihan kirjaimellisesti, vaan laitan mitat hiukan summanmutikassa ja lisäilen joitain aineksia mielen mukaan esim. tänään laitoin myös valkosipulijauhetta joukkoon ja joskus olen laittanu kukkakaalta. Me tykätään hiukan paksumma sorttisesta keitosta ja siksi laitan perunoita aika paljon.

Tämä on oikein maukasta!