Vihdoin ja viimein tämä minun "ikuisuusprojekti" on valmis ja tekijä teokseensa tyytyväinen. Koristeiden teon aloitin jo syyskuun puolessa välissä, ekana tein ruusut ja lehdet ja sit hetikohta maalasin marsipaanille tuon päällismaalauksen. Olin jo siinä kuvitelmissa et pääsen kakkua tekemään, löysin kummiskin tähän kakkuun juuri sopivan muotin ja sitä sit tietty piti lähteä Amerikasta asti tilaamaan ja kakun teko siirtyi lähes kuukaudella eteenpäin. Eilen sain sit vimppa koristeet tuunattua elikkä hevoset. Suunnitelmat muuttuivat näin pitkällä aikajaksolla moneen otteeseen mm. kakun koko, pursotukset ja koristeet.

 

 

Tästä se idea alunperin tähän kakkuun lähti. Olemme ostaneet tämän koristeellisen esineen kesälomareissulta Tampereelta pari vuotta sitten. Halusin tehdä ja toteuttaa kakun, joka on todella koristeellinen ja hörhelöinen ja pastellin värinen. Pieni soittorasiahan tämä on - KARUSELLI!

 

 

 

Pitäähän karusellissa hepat olla ja sitä virkaa toteuttavat nämä kauniit yksisarviset. Kakkuun laitoin valkosuklaaversiot, marsipaanihepat olisivat voineet kermasta vettyä ja lähteä valumaan alas (kuten Rouva V:lle oli valitettavasti käynyt omassa heppakakussaan). Tänään on ollut extra pimeä päivä ja kuvat sitten sen mukaiset, mitenhän mulla käy keskitalvella - pakko hommata päivänvalolamput :).

 

 

 

Tällä kertaa en kerro kaikkia mokauksia ja epäonnistumisia, päätin olla morkkaamatta itseäni ja olla positiivisella päällä ja ajatella et vanha sanonta "rapatessa roiskuu" pitää paikkansa. Kakkupohja on tehty 6:lla munalla (on siinä muutakin ko vaan munia), kostutettu ananastuoremehulla ja välissä on hillojen loppuja (mm. kirsikkahilloa ja vadelma/karhunvatukkahilloa), ananasmurskaa ja vaahdotettua vispikermaa + rahkaa. Päälle värjäsin osan kema/rahkasta vaaleansiniseksi ja suurimman osan jätin naturell. Pursotuksessa käytin sekä pientä että isoa lehtityllaa ja 8mm tähtityllaa. Alareunan hörhelön alle pursotin tähtityllalla rinkulan antamaan tukea mm. koristeita varten. Kakku oli sopivan kosteaa, mukavan kirpakkaa ja yhtäaikaa makeaa.