Eilen illalla leivoin meille iltapallalle lohileipiä. Olen tehnyt viime syksynä samanmoisia eri täytteellä (täällä). Nyt tein kaksinkertaisena ohjeen elikkä neljä leipää.
(4 kpl/ n. 40 viipaletta)
6 dl rasvatonta maitoa
1 pkt (50g) tuorehiivaa
2 tl suolaa
4 rkl rypsiöljyä
2 rkl siirappia
3 dl kauraleseitä
n. 12 dl täysjyvävehnäjauhoja
täyte:
savustettua lohta
1 rasia (250g) kirsikkatomaatteja
2 sipulia
tilliä, sitruunapippuria, suolaa
200g valkosipulituorejuustoa
- Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, rasva ja siirappi. Alusta leseet ja jauhot erissä taikinaan, kunnes se on tasaista ja kimmoisaa. Anna kohota peitettynä n. 45 min.
- Hienonna lohi ja puolita kirsikkatomaatit. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. Kuullota kasviksia öljyssä paistinpannulla 5 minuuttia. Mausta halutessasi. Anna jäähtyä.
- Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa hetki ja jaa kahtia. Kauli paloista ovaalin muotoiset levyt (siirrä uunipellille) ja voitele ne tuorejuustolla. Jaa täyte levyille. Rypytä karjalanpiirakoiden tapaan ja kohota 5 minuuttia. Voitele pinta vedellä tai munalla ja paista 225 asteessa noin 20 minuuttia.
Kommentit