Tänään leivoin näitä herkkupullia. Ohjeen otin KodinKuvalehdestä nro 13 (17.6.2009). Ihan uusi juttu mulle laittaa pullataikinan sekaan tuorejuustoa, antaa kyllä ihanaa makua ja mehevyyttä. Mulla eka pelliillisen pullista tuli MEGA suuria, mulla tuli tästä määrästä vain 18 pullaa (9 pullaa/pelti) ko en viitsiny alkaa kolmatta pellillistä paistamaan.

 

n. 18-20 pullaa

Taikina:

5 dl maitoa

2-3 tl suolaa

2 dl sokeria

3 tl kardemummaa

50g hiivaa

100 g sitruunatuorejuustoa

13-14 dl vehnäjauhoja

150g pehmeää voita tai margariinia

Täyteseos:

50 g voita

100 g sitruunatuorejuustoa

½ dl sokeria

Lisäksi:

1 muna voiteluun

 

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon suola, sokeri, kardemumma, tuorejuusto ja hiiva.
  2. Alusta joukkoon jauhot vähän kerrallaan ja lisää lopuksi rasva. Tarkista jauhojen määrä. Taikina saa jäädä pehmeäksi, etkä välttämättä tarvitse koko määrää jauhoja (14 dl).
  3. Kohota taikina liinan alla kaksinkertaiseksi, 20-30 minuuttia.
  4. Leivo taikinasta 18-20 pyöreää pullaa, kohota liinan alla 15-20 minuuttia.
  5. Sekoita voi, tuorejuusto ja sokeri notkeaksi tahnaksi.
  6. Voitele pullat. Tee kohonneisiin pulliin sormella kolo täyettä varten tai leikkaa keittiösaksilla rasti ja levitä kolo.
  7. Lisää koloon täyte ja ripottele sokeria päälle. Paista pullia 225 asteisessa uunissa n. 10-12 minuuttia. Älä paista pullia liian ruskeiksi, muuten kuivuus korvaa herkullisuuden.

 

Mie tein noita koloja kahdella eri tyylillä ja käytin kahta eri sokeria. Minusta nuo ylemmät pullat on hienompia (kolo sormella ja hienoa sokeria päällä). Ovat kyllä tosi hyviä nämä pullat. Seuraavalla kerralla kokeilen käyttää vaniljatuorejuustoa.