Tein illanviettoon lohihyydykekakun. Tämän tein 20 cm vuokaan. Tykkään ennemmin hiukan korkeammasta kakusta ja siitä, että pohjaa on paksummasti. Kakusta tulee ihanan moussemainen. Ohjeen olen napannut maku.fi suvulta.
pohja:
150g hapankorppuja
75g voita
3/4 dl vettä
½ dl ruohosipulia (hienonnettuna)
täyte:
4 kpl liivetelehtiä
350g kylmäsavulohta
1 punasipuli (pieni)
50g tuoretta tilliä (puntti riittää)
2½ dl vispikermaa
400g ruohosipulituorejuustoa
½ dl sitruunamehua
½ tl mustapippuria
- Jauha hapankorput muruiksi, sulata rasva. Sekoita murut, rasva, vesi ja ruohosipuli.
- Pingota irtopohjavuokaan pohjalle lleivinpaperi, leikkaa ylimääräinen paperi ulkopuolelta. Öljyä reunat tai laita reunakalvo. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.
- Upota liivatelehdet kylmään veteen.
- Leikkaa sipuli ja lohi pieneksi kuutioksi. Hienonna tilli.
- Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja lisää vaahtoon lohi, sipuli, pippuri ja tilli. Sekoita.
- Kuumenna sitruuunamehu mikrossa, puristele liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne sitruunamehuun, sekoita kunnes liukenevat.
- Lisää massaan liivatemehu ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada seos hapankorppukerroksen päälle.
- Anna kakkun hyytyä/makustua jääkaapissa peitettynä yön yli.
- Koristele kakku.
Kommentit