1967920.jpg

 

Tänään pidin leipomispäivää, aamusta tein näitä voitaikinaviinereitä. Otin ohjeen Valion lehtisestä, jonka esittelin aikaisemmin. Myöhemmin leivoin vielä kakun, joka näkyy täällä sit varmaankin huomenna. Kakkuun tein tänään koristeita marsipaanista ja ne meinaan tuunata huomenna päivällä.

 

10 kpl

  • 1 pak (500g) voitaikinalevyjä

Täyte:

  • 1prk (200g) valio maustettua rahkaa vanilja
  • 1 limetin kuori raastettuna
  • 2-3 säilykepäärynän tai -aprikoosin puolikasta

 

  1. Sulata taikinalevyt leivinpaperin päällä pellillä pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa sulanneet levyt kahteen osaan neliöiksi.
  3. Valuta säilykehedelmät.
  4. Pese limetti kuumalla vedellä ja harjalla, raasta pintakuori ohuelti.
  5. Yhdistä kuoriraaste rahkaan
  6. Levitä vaniljarahkaa taikinaruutujen keskelle.
  7. Lisää päälle pieni pala hedelmää.
  8. Paista 200 asteessa n. 20min.
  9. Jäähdytä peittämättä ja siivilöi päälle tomusokeria.

 

Nämä nopeasti valmistuvat viinerit olivat todella maukkaita, limetin maku sopi hyvin vaniljan kanssa. Pääsiäisenä vois käyttää vaikka sitruunarahkaa ja persikkaa.

 

PS. Tänään hypin ja hihkuin ko pikku poro aitauksessa - postityttö toi mulle mieluisan paketin ihan kotiovelle asti. Vihdoin ja viimein tilaus Amerikan maalta saapui (17. syyskuuta tilasin) ja nyt mie pääsen tekemään uudella muotilla koristeita HÖRHELÖKAKKUUN! Voisin vaikka luvata sen viikonlopuksi :)

...JES!