IMG_4431-normal.jpg

 

Tämä rahka-voitaikina piirakka erilaisin täyttein on ollut meidän perheen ykkösherkku jo useamman vuoden. Tällä kertaa laitoin piirakan päälle persikkaa, meetwurstia, kinkkua, paprikaa ja aurajuustoa. 

Ohje:

pohja:

  • 250 g voita
  • 250 g maitorahkaa
  • 4½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

pohjan päälle:

  • 150 g créme fraichea
  • 100 g juustoraastetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 prk tonnikalaa paloina öljyssä

täyte:

  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 1 punainen paprika pilkottuna
  • 1 pkt aurajuustoa
  • 2-3 persikan puoliskoa paloiteltuna
  • 100 g meetwurstia suikaloituna

päälle:

  • noin 50 g juustoraastetta

 

  1. Nypi pehmeähkö rasva ja keskenään sekoitetut jauhot keskenään, lisää maitorahka joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina sopivaksi leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle.
  2. Sekoita créme fraiche, juustoraaste, kananmunat ja tonnikala keskenään, levitä seos pohjan päälle.
  3. Ripottele täytteen ainekset päälle ja vielä lopuksi juustoraastetta pinnalle. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 30 minuuttia.