Tänä vuonna me päätettiin herkutella Uuden Vuoden aattona hyvällä ruoalla ja illalla nautiskella vain pikkusuolaisia naksuja ja dippiä.
Menu:
- lohkoperunat (itse tehdyt)
- lehtipihvit
- sinappi-kerma-konjakkikastike (itse tehty)
- Espanjalaiset kasvikset (pakaste)
- makeaa maissia (pakaste)
- jälkiruoaksi lakka panna cotta
2 liivatelehteä
2½ dl lakkoja eli hilloja paseerattuna
4 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
1 prk (200g) Valion maustettua rahkaa vanilja
- Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia
- Soseuta marjat. Painele sose tarkkaan siivilän läpi, näin saat tasaisen seoksen.
- Kuumenna kerma ja sokeri kattilassa. Anna kiehua välillä sekoitellen 5-10 minuuttia. Lisää marjasose ja liotetut liivatelehdet. Kuumenna sekoittaen kiehuvaksi, älä keitä, Nosta kattila levyltä . Anna jäähtyä hetki.
- Lisää rahka, sekoita tasaiseksi. Kaada seos tasaiseksi. Kaada seos pieniin annoskulhoihin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä 3-4 tuntia kylmässä. Tarjoa jälkiruokana.
Meillä tykättiin tästä jälkiruoasta oikein paljon. Seuraavalla kerralla jätän tuon rahkan kokonaan pois.
Kommentit