Eilen illalla pyöräytin tulemaan tämmösen tosi mehevän ja herkullisen makuisen omenatortun. Ohjeen olen "lainannut" Kyökkikseltä. Mieheni ei mielellään omenapiirakoita tai muita omenaa sisältäviä leipomuksia suuhunsa laita, tätä syödessään totesi et: "Jopa mie tykkään tästä". Suosittelen siis lämpimästi :).

TAIKINA:

200 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

4 munaa

puolikkaan sitruunan raastettu kuori

2½-3 dl vehnäjauhoja

½ tl leivinjauhetta

 

TÄYTE:

2 dl vettä

1 dl sokeria

puolikkaan sitruunan raastettu kuori ja mehu

1 tl kanelia

3 isoa omenaa

  1. Valmista ensin täyte. Kiehauta vesi, sokeri, kaneli ja sitruunan mehu + kuoriraaste. Kuori omenat ja kuutioi ne pieniksi. Lisää kuumaan veteen. Hauduta kunnes omenat ovat pehmenneet. Jäähdytä ja valuta siivilän läpi.
  2. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruunan raastettu kuori.
  3. Levitä puolet taikinasta voideltuun (20cm) irtopohjavuokaan - halutessasi voit leikata pohjalle leivinpaperin. Asettele jäähtyneet omenakuutiot taikinan päälle ja levitä loppu taikina omenoiden päälle.
  4. Paista torttua 175 asteisessa uunissa alatasolla n. 45 min.
  5. Anna tortun jäähtyä, siirrä tarjoiluastialle ja ripottele halutessasi päälle tomusokeria.

 

Mulla olis saanu olla omenat hiukan isompia, olis silloin tullut tuota ihanaa täytettä enempi. Tosi kivasti sitruuna antoi aromia ja mukavaa kirpakkaa sävyä. Tätä tehdään meillä kyllä uudemman kerran. Kiitos Kati vielä hyvästä ohjeesta.