Meillä on nyt täytekakkukiintiö täynnä ja sillä tein äitienpäiväksi meän lemppariherkkua eli raparperi Britakakkua. Seuraavalla kerralla teen hiukan ohuemman, tämä on 6 munalla ... 4:llä olis aivan soppeli meän pienehköön peltiin.

Mukavaa Äitienpäivää

OHJE:

Pohja:

  • 250g margariinia tai voita
  • 2 dl sokeria
  • 6 ketuaista
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 2 dl maitoa

Marenki:

  • 6 valkuaista
  • 3 dl sokeria

Raparperihillo:

(keitä edellisenä päivänä)

  • 500g raparperia
  • 2½ dl hillosokeria
  • 1 dl fariinisokeria

Väliin:

  • kemavaahtoa + sokeria
  • maitorahkaa

     

  1.  Valmista raparperihillo. Lisää kattilaan raparperit ja sokerit ja keitä niitä n. 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä jääkaappiin.
  2. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauho jauhoihin. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja maitoa. Sekoita hyvin. Levitä taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille.
  3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri napakalle paksulle vaahdolle. Levitä marenki taikinapohjan päälle. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä ja siirrä pelteineen päivineen pakkaseen jäätymään.
  4. Leikkaa jäätynyt pohjalevy kahteen osaan. Siirrä toinen puoli tarjottimen päälle marenkipuoli alaspäin, irrota leivinpaperi. Levitä pohjan päälle raparperihillo ja kermavaahto. Irrota toisesta levystä leivinpaperi ja siirrä se kermavaahdon päälle (marenkipuoli ylöspäin). Laita kakku jääkaappiin puoleksi tunniksi sulamaan.