Multa vasta kysyttiin sähköpostitse neuvoa silikonimuotin käytöstä, lähinnä tuon Städterin päivänkakkara/gerberamuotin. Olen tehnyt sillä aika paljon eri värisiä kukkasia ja tuossa ylhäpuolella olevassa kollaasissa on vain osa niistä. Silikonimuottilla tulee kauniita, siistejä ja tasalaatuisia koristeita. Vaikkakin niitä on  nopea ja kätevä käyttää, on syytä olla huolellinen jotta saa siistin lopputuloksen.

 

1. Kukan tekemiseen tarvit: silikonimuotin, kahta eriväristä marsipaania, tomusokeria ja marsipaanityökalun. Lämmitä marsipaani käsissä pehmeäksi tai lämmitä muutaman sekunti mikroaaltouunissa, mikäli se on päässyt kuivahtamaan.

2. Ota pieni määrä marsipaania keskustaa varten ja pyöritä se palloksi, painele muotin keskustaan.

3. Ota terälehtiä varten isompi määrä marsipaania ja pyöritä se palloksi ja painele muottiin.

 

4. Leikkaa marsipaaniveitsellä ylimääräinen marsipaani pois. Voit vielä sormilla "repiä" ylimääräisiä kohdista, joihin sitä ei kuulu tulla ja painella sitä oikeisiin kohtiin.

5. Tässä vaiheessa voi käyttää apuna marsipaanityökalua, siisti sillä kukan reunat.

6. Tältä kukka näyttää nurjalta puolelta ennen muotista irrottamista.

 

7. Käännä muotti ylösalaisin ja venytä sitä hiukan irrottaessasi kukan alustalle, jossa on hiukan tomusokeria.

8. Kukkaa voi koristella halutessasi erilaisilla koristerakeilla tai nonparelleilla. Lopuksi kukan pintaan voi huiskia tomuvärejä ja kristallipulvereita, jotta saa hiukan elävyyttä (näitä ei ole vielä tuunattu).