IMG_1245.jpg

 

Daim pikkuleivät ovat olleet meidän kestosuosikki jo vuosikymmenet. Ohjeen olen ottanut joskus 90-luvulla Kodin Kuvalehdestä. Tällä kertaa koristelussa käytin maito- ja tummaasuklaata ja rouhittua Daimpatukkaa.

200g voita
1dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1dl (koko pikku pussi) Daim rakeita

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkaaasti. 
2. Sekoita kuivat aineet ja Daim rakeet keskenään, sekoita taikinaaan.
3. Ota taikinasta ruokalusikalla kakkusia leivinpaperille tai pyöritä palloiksi ja paina pikkuleivän muotoon. 
4. Paista 200 asteessa n. 10 minuuttia.

 

IMG_1253.jpg

 

Turkinpippuriässät. Perustaikinaan olen lisännyt 1dl turkinpippurirouhetta, koristelussa valkosuklaaraitoja. 

225g voita
4½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
1dl turkinpippurirouhetta

Vaahdota vehnäjauhot ja voi, lisää sokeri ja kananmuna joukkoon, vaahdota massa. Lisää turkinpippuri rouhe, sekoita. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 8-10 minuuttia.

 

IMG_1254.jpg

 

Fantasiapikkuleivät. Kerrospikkuleivissä on välissä LimeCurd tahnaa ja päällä pikeerikuorrutus, lipan olen maalannut elintarvikevärillä ja pienet kultaiset nonparellit liimannut kiinni elintarvikeliimalla. 

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita 
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
1 tl vanilliinisokeria
6 dl vehnäjauhoja 
1 1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma ja vanilliinisokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa yön yli.
4. Kauli taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. 
5. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla.