Siskoni hääjuhlaan tein yhdeksi suolaiseksi herkuksi kinkkuvoileipäkakun. Toisten mielestä voikkarit ovat vanhanaikaisia ja aikansa eläneitä, mutta minusta ne edelleen ovat täytekakun ohella juhlapöydän kruunuja ja tuntuivat juhlaväelle hyvin maistuvan. Tällä kertaa kinkkuversiota meni enempi kuin kala (se oli taaempana).

 

12 palaa ruispaahtoleipää

12 palaa  moniviljapaahtoleipää

kostutus:

maitojuoma

1. täyte (kahdessa välissä):

2 prk (400g) ruohosipulituorejuustoa

1 prk ranskankermaa

hiukan kermaa notkistamaan

300-400g palvikinkkua pieneksi leikattuna

2-3 maustekurkkua pieneksi leikattuna

sinappia, pippuria

2. täyte (yhdessä välissä):

1 prk (200g) valkosipulituorejuustoa

½-1 prk ranskankermaa

punaista makeaa paprikaa pienenä silppuna

tuorekurkkua pienenä silppuna

yrttisuolaa, pippuria

päällä:

2 prk (5 dl) FloraVispiä vaahdotettuna 

2 prk (400g) valkosipulituorejuustoa

kinkkua, kurkkua, viinirypäleitä, ruohosipulia, herneenversoja, salaattia

 

Kaupasta löysimme ihania erilaisia salaatteja irtomyynnistä, niin tuoreita ja reheviä ja ennen kaikkea mahtavissa värisävyissä. Voileipäkakkujen koristelu on aikamoisen mielenkiintoista, en etukäteen juurikaan sunnittele vaan se sit siinä tehdessä ikäänkuin löytyy ... siis hidasta hommaa :).