Tänään vietettiin pienen suloisen Samu Onni Eemelin nimiäisjuhlaa. Tähän juhlaan minulta varattiin kakku jo Samun ollessa massuasukki, tein nimittäin isosikolle kakun syksyllä (tämä). Teemaksi Samu äiti valikoi vihreän ja sammakon, vauvelille kun oli jo raskausaikana ostettu paljon vihreää ja sammakkojuttuja. Tämän kakun marsipaanikoristeita voi katsoa lähemmin täältä. Mie olen jostain syystä innostunut nyt viimeaikoina tekemään/ehdottelemaan kerroskakkuja, minusta niissä on jotain niin ihanaa ja koristeet saa mukavasti jaoteltua eri kerroksiin.

 

pohja:

8 + 2 munan vaaleat sokerikakkupohjat

kostutus:

ananastäysmehu

täyte:

2 prk (5dl) FloraVispiä

2 prk (400g) Viola appelsiinituorejuustoa

1 dl appelsiinimarmeladia paseerattuna

200g valkosuklaata sulatettuna

päällinen:

3 prk FloraVispiä

n. 350g maitorahkaa

 

Täytteeseen vatkasin ensin FloraVispin jämäkälle vaahdolle. Sulatin valkosuklaan mikrossa ja annoin sen jäähtyä hiukan. Sekoitin appelsiinituorejuuston ja valkosuklaan ensin keskenään ja sit vasta lisäsin sen vaahdon joukkoon. Viimeisenä paseerasin appelsiinimarmeladin (eli vedin siivilän läpi) seokseen ja kaikki hyvin sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa hiukan aikaisemmin huoneenlämpöön ettei ole ihan jääkaappikylmää, valkosuklaa voi muuten mennä kokkareiseksi. Moussen voi antaa olla n. 15 min jääkaapissa tekeytymässä ennen kuin laittaa kakun väliin, se hiukan jämäköityy. Tuohon alakakun keskelle jätin paikan pienelle nimilaatalle.

 

Toivottavasti kakku maistui :)!

Onnittelut pikku Samulle upeasta nimestä ja Minttu isosiskolle onnittelut valloittavasta pikkuveljestä ja koko perheelle ihania vauvantuoksuisia hetkiä <3<3<3.