1797306.jpg

Tein tänään vieraille makeaksi tarjottavaksi hyytelökakkua. Pitkään mietin mitä ja minkälaista en ole vielä kokeillut, ja päädyin tekemään ensimmäistä kertaa Marianne Cheesecake kakkua. Tämä on kyllä kokeilemisen arvoista, sanoisinko et ihan taivaallisen herkullista - mie tykkään vadelmista niin mahottomasti ja nämä maut sopivat oikein hyvin yhteen. Suklaa Diggestivekekseistä on tullu mun lemppareita hyytelökakuissa. Ohje löytyy Fazerin Suklainen keittiö sivuilta: täältä! Itse hiukan muuttelin ohjetta, tein sen seuraavasti:

  • pohja:
  • 1 paketti (300g)  suklaa Digestive keksejä
  • 55g sulatettua voita
  • täyte:
  • 1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
  • 1prk (200g) maitorahkaa 0,3%
  • 1 pss (150g) Marianne Crush -rouhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • hiukan makeutusjauhetta
  • 5 liivatelehteä
  • 1/2 dl sitruunamehua
  • päällinen:
  • 1 pss (500g) pakaste vadelmia
  • 1 dl sokeria
  • 4 liivatelehtiä
  • 1, 5 dl punaista mehua
  1. Murenna keksit ja sekoita murut voisulan kanssa ja painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Vuokaan voi laittaa myös leivinpaperista suikaleen reunalle, saa paremmin irti vuoasta ja reunasta tulee siisti ja sileä.
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita vaahdon joukkoon Marianne Crush- rouhe ja rahka + sokerit (ei välttämättä tarvi laittaa mitään makeutusta). Liota  liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos kevyesti käännellen Marianne-vaahtoon ja kaada seos keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.
  3. Soseuta marjat tehosekoittimessa sokerin kanssa (ulkomaiset vadelmat pitää kiehauttaa 90 asteessa 2min.). Liota liivatelehdet 5 minuuttia ja purista niistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateliemi survottujen marjojen joukkoon ja nostele liivateseos hyytyneen Marianne-kerroksen päälle. Hyydytä kakku ja koristele haluamallasi tavalla.

 

Tein eilen pohjan ja täytteen, ja tänä aamuna päällisen. Vadelmat olivat ulkomaisia, joten kiehautin ne mehun ja sokerin kanssa (Kaliki-virus vaaran vuoksi) ja soseutin sauvasekoittimella. Tein suklaasta suklaamuotilla kaksivärisiä lehtiä koristamaan reunaa. Olisin halinnut noista valkosuklaa raidoista ohuempia ja mietin et olis varmaan onnistunut paremmin tehdä ne valmiiden tummien lehtien päälle, nyt tein ne silleen et pursotin ne raidat siihen muottiin ja sit tumma suklaa päälle. Valkosuklaa on niin löysää sulanneena et helposti alkaa valumaan, vaikka kuinka ohuesti yrittää laittaa.