Tämä ohje ja leipomuksen nimi on suoraan Sunnuntai 100% täysvehnäjauho pussin kyljestä. Hyviä kyllä ovat, oltiin vaan liian hätäisiä ja ei annettu tarpeeksi kauan jäähtyä ... osasta kannet lähtivät irti. Meillä näitä tarjoiltiin vatkautuvan vaniljakastikkeen kanssa. Tällä ohjeella tulee 12 kpl.

 

POHJA:

200g Suununtai Leivontamargariinia

1½ dl sokeria

1 muna

4 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

TÄYTE:

200g (4 dl) mustikoita tai muita marjoja

½-1 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

KORISTELUUN:

tomusokeria

LISÄKSI:

Muffinipelti tai silikonisia muffinivuokia

 

  1. Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita tunniksi jääkaappiin.
  2. Sekoita osittain sulanneiden marjojen joukkoon sokeri ja perunajauhot.
  3. Ota taikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai silikonivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi marjataäyte syvennyksiin.
  4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotettulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla 12 kpl pyöreää kantta (halkaisija 7 cm). Nosta kannet marjapiilojen päälle.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota marjapiilot varovasti. Koristele tomusokerilla.

 

 Edit. Maku ja koostumus vain paranee näiden käytyä jääkaapissa mutkan :), jämäköityvät ja mehevöityvät.