Tekaisin äitinpäivän aikaa pari kakkua, toinen meni äidilleni ja toinen miehen lapsuudenystävän/ kuopuksen kummisedän äidille. Laitan nämä kakkujen tekniset tiedot tänne näkösälle, jotta ei tarvi alkaa sit muistelmaan mitä niissä oli välissä.

 

 

AURINGONKUKKAKAKKU 

Tein äidilleni täytekakun syntymäpäivä/äitienpäivä lahjaksi, nämä juhlat kun sattuivat hänellä perättäisiksi päiviksi. Pohjan (3 munan) tein 18 cm:n vuokaan, eka kertaa käytin uutta säädettävää reunavuokaa ja tässä pienimässä mitassaan vuoka ei ollut ihan pyöreä. Kostutin kakun ananastäysmehulla ja väliin laitoin sekä appelsiini- että aprikoosimarmeladia ja vaahdotettua FloraVispiä johon olin sekoittanut purkillisen vaniljatuorejuustoa. Oli tarkoitus alunperin tehdä appelsiinivalkosuklaa mousse, mutta kapan hyllystä ei näiden lakkoilujen vuoksi appelsiinituorejuustoa löytynyt. Päällispursotukset olen tehnyt FloraVispin ja maitorahkan sekoituksella.

 

 

MANSIKKAKAKKU

Kuopuksen kummisetä halusi viedä äidilleen pienen täytekakun äitienpäivänä. Viime vuonna tein hänelle tämän ja tänä vuonna halusin tehdä mansikkaisen kakun. Pohja on pikkuriikkinen 2 munan tehtynä 15 cm vuokaan ja kostutuksen tein ananastäysmehulla. Väliin sipaisin mansikkahilloa ja levitin runsaasti vaahdotettua FloraVispiä, jonka joukkoon sekoitin vaniljatuorejuustoa. Päällispursotukset olen tehnyt FloraVispin ja maitorahkan sekoituksella.