Tämän ohjeen olen joskus toisi kauan sitten ottanut jostain aikakauslehdestä ja on ollut meidän suosikkiresepti. Viime kerasta on tosin aikaa, taisin tehdä näitä kuopuksen ristiäisiin. Nyt lupasin näitä leipoa esikoisen mukaan reissuun, lähtee isovanhempien kans pääsiäiseksi "metsään" eli kesäpaikan rakennuspuuhiin.

 

OHJE:

200g leivontamargariinia

1 dl sokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 dl Dajm-kuulia (laitoin koko pussin)

 

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon muna ja vatkaa voimakkasti.
  2. Sekoita kuivat aineet ja Dajm-kuulat keskenään ja sekoita ne taikinaan.
  3. Ota taikinasta ruokalusikalla kakkusia leivinpaperille ja paista 200 asteessa n. 10 min.

 

Mie annoin taikinan olla hiukan aikaa jääkaapissa jähmettymässä, on helpompi käsitellä. Mie varsin kokeilin osasta semmosia säännöllisen muotoisia eli käytin apuna pyöreää piparimuottia; laitoin muotin sisään taikinaa ja pikkulusikalla levitin tasaiseksi. Osan sit pyöritin käsien välissä palloksi ja sit linttasin sen pikkuleivän muotoon. Minun uunissa näitä saa paistaa melkein 15 min. Pääsiäisen kunniaksi sulatin valmiiden pikkuleipien päälle suklaata ja pursottelin sitä uuden kirjoitustyllan läpi, sit vielä ripaus appelsiinirakeita.

Nämä ovat ihanan rapeita!