Tein nyt toistamiseen tätä äärettömän herkullista piirakkaa. Ohjeen olen napanut Ullan Elämä makeaksi-blogista. Hiukan taas vaihtelin aineosia oman makumieltymyksen mukaan. Laitan tähän ohjeen nyt siinä muodossa, miten sen itse tein.

pohja:

250g voita

4½ dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

250 g maitorahkaa (0,3 %)

pohjan päälle:

150g ranskankermaa

100 g juustoraastetta

2 kananmunaa

1 prk tonnikalaa öljyssä

täyte:

1 sipuli silputtuna

150 g kinkkua suikaloituna

2 kpl persikan puolikkaita paloiteltuna

1 pkt sinihomejuustoa

aurinkokuivattuja tomaatteja

päälle:

n. 50g juustoraastetta

 

  1. Nypi pehmeähkö rasva ja keskenään sekoitetut jauhot, lisää maitorahka joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaulitse taikina suoraan uunipellin kokoiselle leivinpaperille.
  2. Sekoita ranskankerma, juustoraaste, munat ja tonnikala keskenään ja levitä massa pohjalevylle.
  3. Ripottele täytteen ainekset tasaisesti pohjalle ja lisää vielä lopuksi juustoraste. Pasita piirakka uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.

 

Tätä me nautiskelimme raikkaan salaatin ja kylmän oluen kera saunan jälkeen iltapalana (tai myöhäisenä päivällisenä).