Mie yhtenä yönä tsäppäilin netissä etsien hyviä ohjeita ja löysin monta herkkureseptiä. Tämä on yksi niistä löydöistä Kotilieden nettiarkistosta. Tässä yhdistyy kaksi minun lempimakua; rommi ja kirsikka. Kaikista kirsikan mauista en pidä, joihinkin on tehty semmonen teollinen aromi ja se on kamala - aito kirsikka on ihanan hapan ja makea yhtäaikaa.

 

OHJE:

200g voita

2 dl sokeria

2 munaa

½ dl tummaa rommia tai kirsikkalikööriä

2 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

4½ dl vehnäjauhoja

1 prk (150g) ranskankermaa

1 tlk (2 dl) kirsikoita rommiliemessä

n. 1 dl kirsikkahilloa

kuorrute:

2 dl tomusokeria

n 1 rkl rommikirsikoiden lientä

päälle:

sokeroituja kirsikoita

 

  1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja lopuksi alkoholi.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen ranskankerman kanssa taikinaan.
  3. Valuta kirsikoista rommi (ota liemi talteen), paloittele ne ja lisää varovasti taikinaan.
  4. Lusikoi puolet taikinasta rasvattuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Levitä päälle kirsikkahillo tasaisesti ja loput taikina.
  5. Paista 175 asteisessa uunissa n. 40-50 minuuttia.

 

Voi mahoton miten mehevää ja aromikasta tämä olikin, meillä lapsetkin tykkäsivät ... me otettiin siis pikku maistiaiset ja loput laitan pakkaseen odottelemaan joulua :). Tämän voi tosiaan halutessaan koristella ja sen tulen sit joskus tekemään, mutten tätä yksilöä koska pakastan kahdessa osassa. Minusta on kiva tarjota joulunpyhinä montaa eri sorttia kerralla ja ottaa pieniä eriä sulamaan.