IMG_7374-normal.jpg

 

Eilen leivoin tämän mustikkajuustokakun. Taas jälleen kerran irtopohjavuokani (halkaisija 22cm) teki ilkeän tempun, rasva valuin reunojen välistä pitkin uunia (nopeasti kakku pois uunista, uunin pohjan puhdistus ja loppu paisto uunipellillä leivinpaperin päällä - rasvaa valui paperille). Valitettavasti kakku otti itseensä sitä rasvankäryn makua :(. Paistettavat juustokakut eivät selvästikään ole minun juttu. Ohjeen olen ottanut Yhteishyvä lehdestä.

 

Pohja:

150g margariinia tai voita
½ dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1-2 rkl vettä

Täyte:

500g maitorahkaa
200g ranskankermaa
3 kananmunaa
2dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2rkl perunajauhoja
2rkl sitruunamehua
250g mustikoita

Vaahdota rasva ja sokeri vaahdolle. Lisää muna vatkaten. Lisää jauhot ja vesi, sekoita nopeasti. Sekoita kulhossa täytteen ainekset. Sekoita joukkoon mustikat. Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24cm) pohjalle ja reunoille. Kaada täyte päälle. Paista 175 asteessa n. 60 min.