Sunnuntain päiväkahville leivoin omenapiirakan vanhalla hyvällä ohjeella. Siitä onkin todella pitkä aika, kun olen omppupiirakkaa viimeksi leiponut. Tätä mehevää herkkua tarjoilin vaniljakastikkeen kera.
OHJE:
4 kananmunaa
3dl sokeria
250g rasvaa sulatettuna
5½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maitoa
päälle:
omenoita
kanelia
sokeria
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
- Lisää sekoittaen sulatettu rasva.
- Sekoita jauho, vaniljasokeri ja leivinjauho keskenään.
- Lisää taikinaan vuorotellen sekoittaen jauhoja ja maitoa.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Kuori ja siivuta omenat, lado ne taikinan päälle. Ripottele maun mukaan kanelia ja sokeria.
- Laita pelti 150-200 asteiseen uuniin, paista n. 20 minuuttia kunnes piirakka on kypsä.
Kommentit