2172517.jpg

 

Meillä syötiin aaton jälkiruokana jouluhalkoa, eka kertaa tein ja on sen näköinenkin. Kääretorttu on 4 munan pohja, välissä lakkahilloa, hilloja ja vispikermaa. Taas tein saman iänikuisen mokan eli en suojannut lämmintä kääretorttupohjaa, se oli tuossa pöydällä "kovettumassa" ja kostutuksesta huolimatta tore halkeili ja levesi käärittäessä. Sain kummiskin aika tavalla hyvälle rullalle viivotinta apunakäyttäen, joku ystävällinen vihjasi jo tästä vinkistä mulle aikasemmin ja en silloin tajunnut mistä oli kyse ennenko Merja ystävällisesti sen näytti omilla sivuilla - mie oon kato visuaalinen immeinen (ei mee jakeluun ennenko näen kuvan).

Päälinen on vispikermaa, rahkaa, tummaa suklaata ja kaakaojauhetta. Lehdistä piti tulla ihanan vihreitä, mutta mie horisko unohdin ottaa pikkuosan valkoista vaahtoa talteen ja sit paniikissa sitä ruskeaa värjäsin vihreäksi. Päälle suihkin kultasuihketta (yäk), olis sittenkin helmiäinen toiminu paremmin ja jos pronssia olis ollunna niin se vielä paremmin.

Oli mulla tarkoitus tehdä tähän päälle käpyjä, lehtiä ja marjoja ... mutta ei aika riittäny. Jos vaikka sit ensi vuonna olis joulunaika hiukka rauhaisampaa. Hyvältä tämä maistui kaikista erheistä ja ulkonäöstä huolimatta ;).