Eilen juhlittiin isäni elikkä lastemme papan synttäreitä. Mie tekaisin synttärilahjaksi hänen lemppari kakkua. Tämä on tehty aikas tavalla samalla kaavalla kuin tämä, nyt mittailin oikein tarkoituksella sokerien määrät ja sit tein hiukan eri järjestyksessä ammattilaisen ohjeilla (video/nettitelkku ). Samaisessa videopätkässä neuvottiin kevyesti öljyämään vuoan reunat ja sihtaamaan siihen päälle tomusokeria - kakku irtosi todella siististi vuoasta ja reunasta tuli ihanan sileä. Tämä kannattaa tehdä 24-25 cm läpimittaiseen vuokaan, itse tein vain läpimitaltaan 22 cm vuokaan ja liian korkea tuli.

pohja:

2 munan sokerikakku

kostutus:

ananastäysmehu

välissä:

LimeCurd-tahnaa

täyte:

1 prk (2½dl) FloraVispiä vaahdotettuna

1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa

1 prk (250g) maitorahkaa

½ dl sokeria

1½ dl mansikkatomusokeria

2 tl vaniljasokeria

n. 400-500g mansikoita

8-9 liivatelehteä

½ dl sitruunamehua

päälle:

mansikoita + hyytelösokerikiille

kermapursotukset

 

  1. Tee kakkupohja ja jäähdytä se.
  2. Voitele vuoka ja ripottele reunoille tomusokeria.
  3. Laita pohja takaisin vuokaan ja kostuta se. Levitä pohjan päälle ohut kerros LimeCurd-tahnaa.
  4. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  5. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokerit keskenään. Lisää sekaan paloitellut mansikat.
  6. Vaahdota kerma.
  7. Kuumenna sitruunamehu ja lisää puristellut liivatteet siihen, sekoita.
  8. Lisää liivateliemi juustomassan joukkoon, sekoita hyvin ja lisää se lopuksi kerman joukkoon erissä.
  9. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään vuorokaudeksi. Irrota kakku vuoasta ja laita tarjoilulautaselle.
  10. Asettele päälle mansikat ja tee sokerikiille ohjeen mukaan. Koristele haluamallasi tavalla esim. kermapursotuksin.