Loppiaisena nautiskelimme raikasta puolukkaista kakkua. Vein kakun tuliaisena vanhempieni luokse, meidät oli kutsuttu sinne syömään juhlalounasta. Ohjeen otin Valion lehtisestä: Essut esiin, nyt leivotaan, siellä se oli nimellä Suklaa-kinuskikakku.
pohja:
3 munaa
1 dl sokeria
3/4 dl Ohrakasta
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl piparkakkumaustetta
täyte:
2 dl kokonaisia puolukoita
1 dl sokeria
1 tl vanijasokeria
1 prk (250g) maitorahkaa
2 dl kuohukermaa (käytin 1 prk FloraVispiä)
päälle:
2 dl kuohukermaa
1½dl fariinisokeria
50g tummaa taloussuklaata
kookoshiutaleita
Kakku olisi ollut oikein hyvää tarjoiltuna täyttöpäivänä ja kinuskia ei olisi saanut keittää liian paksuksi. Kakku nimittäin kirpakoitui minun makuuni hiukan liikaa ollessaan jääkaapissa mehustumassa yön yli. TÄSTÄ löytää ohjeen kokonaisuudessaan kakkuun (ja paremman ja herkullisemman kuvan).
Kommentit