Loppiaisena nautiskelimme raikasta puolukkaista kakkua. Vein kakun tuliaisena vanhempieni luokse, meidät oli kutsuttu sinne syömään juhlalounasta. Ohjeen otin Valion lehtisestä: Essut esiin, nyt leivotaan, siellä se oli nimellä Suklaa-kinuskikakku.

pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

3/4 dl Ohrakasta

3/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1½ tl piparkakkumaustetta

täyte:

2 dl kokonaisia puolukoita

1 dl sokeria

1 tl vanijasokeria

1 prk (250g) maitorahkaa

2 dl kuohukermaa (käytin 1 prk FloraVispiä)

päälle:

2 dl kuohukermaa

1½dl fariinisokeria

50g tummaa taloussuklaata

kookoshiutaleita

 

Kakku olisi ollut oikein hyvää tarjoiltuna täyttöpäivänä ja kinuskia ei olisi saanut keittää liian paksuksi. Kakku nimittäin kirpakoitui minun makuuni hiukan liikaa ollessaan jääkaapissa mehustumassa yön yli. TÄSTÄ löytää ohjeen kokonaisuudessaan kakkuun (ja paremman ja herkullisemman kuvan).