Varsinais-Suomessa asuessamme lapsilla oli koulussa joskus keittoruoan kanssa tarjolla mustikkakukkoa ja he kehuivat sitä maasta taivaaseen. Monet monet kerrat on pitänyt itsekin tätä herkkua kokeilla, eilen se vasta sit toteutui. Yksi ohje meillä oli Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä, siinä mittasuhteet jäivät hiukan mietityttään ja varmuuden vuoksi kävin kopsaamassa ohjeen Sitruunamarengin Katrilta.

 

 

OHJE:

175 g voita

1 dl sokeria

1 dl ruisjauhoja

3 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

4 dl mustikoita

1 rkl perunajauhoja

(sokeria mustikoihin)

 

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Voitele isohko vuoka. Ota 3/4 taikinasta ja vuoraa sillä vuoka.
  3. Kaada mustikat, joihin on sekoitettu perunajauhot vuokaan pohjan päälle, ripottele halutessasi hieman sokeria joukkoon.
  4. Kaulitse lopputaikina vuoan kanneksi.
  5. Paista 200 asteessa noin 30 min. Tarjoa vaniljajäätelön kanssa.