Tänään leivoin tämän talven ensimmäiset tortut. Tällä kertaa tein tällaisia manteliaprikkoosi täytteisiä ja taittelin tortut kukan muotoon. Näitä tein ensimmäisen kerran aikoinaan vuonna 2000 meidän tupaantuliaisiin ja tykkäsin kovasti.
- Täyte:
- 100g ranskankermaa
- 100g mantelirouhetta
- 200g paistonkestävää aprikoosihilloa
- 2 tl vaniljasokeria
- Koristeeksi:
- 1 tlk säilykekirsikoita
- Sekoita täytteen aineet keskenään.
- Puolita sulatetut taikinalevyt kahtia ja tee kulmiin aukot ja taittele reunat keskelle kukan muotoon.
- Annostele tortun keskelle täytettä n. teelusikallisen verran ja laita keskelle kirsikka.
- Voitele halutessasi munalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.
- Ripottele päälle tomusokeria.
Täyte näyttää ihan kaurapuurolta, mutta on ihan hyvää ... silloin ed. kerran ko tein oli kyllä aromikkaampaa, oliskohan syynä vaikka erimerkkinen hillo.
Kommentit