Tänään leivoin tämän talven ensimmäiset tortut. Tällä kertaa tein tällaisia manteliaprikkoosi täytteisiä ja taittelin tortut kukan muotoon. Näitä tein ensimmäisen kerran aikoinaan vuonna 2000 meidän tupaantuliaisiin ja tykkäsin kovasti.

 

  • Täyte:
  • 100g ranskankermaa
  • 100g mantelirouhetta
  • 200g paistonkestävää aprikoosihilloa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • Koristeeksi:
  • 1 tlk säilykekirsikoita

 

  1. Sekoita täytteen aineet keskenään.
  2. Puolita sulatetut taikinalevyt kahtia ja tee kulmiin aukot ja taittele reunat keskelle kukan muotoon.
  3. Annostele tortun keskelle täytettä n. teelusikallisen verran ja laita keskelle kirsikka.
  4. Voitele halutessasi munalla ja paista 225 asteisessa uunissa n. 20 min.
  5. Ripottele päälle tomusokeria.

 

Täyte näyttää ihan kaurapuurolta, mutta on ihan hyvää ... silloin ed. kerran ko tein oli kyllä aromikkaampaa, oliskohan syynä vaikka erimerkkinen hillo.