Tänään leivoin Dajm-pikkuleipiä (ohje täällä), näistä olis voinu tehdä kyllä huomattavasti pienempiä. Kohoavat ja leviävät nimittäin uunissa aikas tavalla, Tuosta ohjeesta mulla tuli 28 kpl ja ovat läpimitaltaan 6-7 cm. Tällä kertaa en käyttänyt pyöreää pikkuleipämuottia apuna vaan pyöritin nokareen taikinaa jauhoisin käsin ekkana palloksi ja sit taputtelin pikkuleivän muotoon. Hiukan spritsasin tummaa suklaata päälle ja ripottelin nomparelleja. Nyt saa suklaa rauhassa jähmettyä sunnuntaihin saakka, tulevat nimittäin Antin rippijuhliin tarjottavaksi nämä molemmat pikkuleivät.

Eilen leivon turkinpippuriässiä ja eka kertaa mulla meni kaikki "pipariksi". Mie hönttipää vaan netissä roikuin ja taikina pääsi ylivatkautumaan ja rasva erottui jauhoista ... uunissa vaan rasva tirisi ja epäonnistui siis eka taikina. Toka taikinaa tehdessä mun 21 vuotta vanha sähkövatkain (en siis viitsiny alkaa peseen yleiskoneen kulhoa ja vispilää) sit näki vimppa kertaa päivänvalon eli delasi totaalisesti. Onneksi ehdin jauhot ja rasvan kummiskin vaahdolle saamaan. Jotenkin niistäkin ässistä ei tullu niin kauniita ko tavallisesti. Tuo kuva alempana on helmikuussa -08 tehdystä versiosta. Ohjeen löytää täältä.