1895927.jpg

1895922.jpg

Minulla oli jääkaapissa puolikas purkki rahkaa, 6 purkkia kondensoitua maitoa ja hirveä hinku taas pursotella ruusuja. Päätin siis tehdä hyytelökakun ja samalla harjoitella ruusuja pienellä tyllalla.

 

1895913.jpg 

Tein hyytelökakun Mariannekakun ohjeen mukaan, vaihdoin vain rouheen Wiener nougat crush:iin. Laitoin varalta hiukan makeutta ruokotomusokerista sillä rahkaa oli mulla puolikaspurkki enemmän mitä ohjeessa ja minusta tuntuu et tuo toinen rouhe ei ole niin makeaa. Pohjalle keitin kondensoidusta maidoista kinuskin: maitotiiviste säilykepurkista poistetaan etiketit, keitetään sitä runsaassa vedessä kolme tuntia ja kinuski on valmista.

pohja:

  • 1 paketti (300g)  suklaa Digestive keksejä
  • 55g sulatettua voita

täyte:

  • 1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
  • 1 1/2 prk (300g) maitorahkaa 0,3%
  • 1 pss (150g) Wiener nougat crush-rouhetta
  • ripaus vaniljasokeria
  • 3 tl ruokotomusokeria
  • 5 liivatelehteä
  • 1/2 dl sitruunamehua

 

1895938.jpg  1895951.jpg

1895959.jpg  1895970.jpg

Sokericremen tein tällä kertaa ruokotomusokeriin, vihjeen sain Katrilta Katrin Kakuista. Mulla ei tällä kertaa menny mittasuhteen ihan ohjeen mukaan sillä jouduin tekemään hommelin yksikätisesti - kuopus roikkui sylissä :). Tällaisen määrän tein:

  • 150g vähäsuolaista voita
  • 150g ruokotomusokeria
  • 150g tomusokeria
  • vaniljasokeria
  • 1 rkl maitoa
  • muutama tippa punssiaromia

Meidän kuopus pelkää jostain kumman syystä säkövatkaimen ääntä ja tosi tosi nopsaa mulla piti tämä mössö vatkata (yleiskonetta ei pelkää, vaikka ääni on puolta kovempi- se vehje vaan alkaa vedellä viimeisiään ja ei suostunut tätä vatkaamaan). Taas piti ottaa pursotuksen avuksi video ja kokeilinkin monia eri pursotustyylejä. Creme oli tällä kertaa hiukan liian löysää, taisi maitoa mennä liikaa. Suihkin vielä päälle helmiästä, koska ruusut olivat niin anemisen värisiä. Tuo kakku "itki" yön aikana jännästi tuommosta nestettä tuohon päälle, mistähän sekin johtunee :).

1895919.jpg

1895965.jpg