Kuopuksen synttäreille halusin täytekakun lisäksi tehdä hyydykekakun ja tällä kertaa käyttää siinä vasta ostamaani mangososetta. Itse en erityisemmin pidä mangon mausta, joten mielenkiinnolla tätä kakkua tein ja maistoin. Käytin läpimitaltaan 22 cm:n irtopohjavuokaa.

pohja:

10 digestivekeksiä

50 g voita

täyte:

1 prk (2,5dl) FloraVanillaa

1 prk (200g) vaniljatuorejuustoa

½ dl tomusokeria

½ dl sitruunamehua

4-5 liivatelehteä

1 prk (250g/ 400g) säilykemangoja siivuina

päällä:

2 dl mangososetta

sokeria maun mukaan

tilkka vettä

2 liivatelehteä

 

  1. Hienonna keksit muruiksi ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin kovettumaan.
  2. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi.
  3. Vaahdota vaniljakastike ja lisää joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri.
  4. Kuumenna sitruunamehu, ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon liivatelehdet, joista on puristettu ylimääräinen vesi pois.
  5. Kaada liivateseos vaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
  6. Paloittele valutetut mangosiivut ja lisää täyteen sekaan, sekoita.
  7. Kumoa täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita pakkaseen hyytymään n. 4 tunniksi. Tai anna hyytyä jääkaapissa yön yli.
  8. Tee päällishyydyke.  

 

Päälle olis saanu laittaa sosetta ainakin 3 dl, mutta ko mulla ei ollut enää jäljellä ko kaksi liivatelehteä niin piti sit selvitä tuolla määrällä :). Sit epähuomiossa ja hopussa menin mokaamaan tuon päällishyydykkeen kans, menin laittaan senkin pakkaseen ja siitä tuli ruma ... makuun ei kuitenkaan vaikuttanut. Unohdin päälle pursotella ruusukkeet kermavaahdolla ja laitoin sit hiukan koristerakeita, jotta tuo pinta hiukan peittyis. Ihan hyvää oli, ei kuitenkaan ihan mun ykköslempparia.