Tekaisin eilen 4 munan vaalean kääretorttupohjan. Väliin levitin luumuhilloa (reilu 2 rkl) ja omenamarmeladia (reilu 2 rkl) ja rommirusinatäytteen. Sain itse pienet maistiaiset leikattuani rumat tortun päät pois, ainakin mun makunystyröihin tämä tuntui erittäin makoisalta. Mie oon alkanu kehittyä tässä täytettyjen kääretorttujen teossa, oikein tiivis ja komia rulla tuli :).
täyte:
1 (2½dl) prk FloraVispiä vaahdotettuna
1 (200g) prk Valion rommi-rusina rahkaa
n. ½ dl rusinoita liotettu yön yli n. 2 rkl:ssa tumaa rommia
2 tl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Päällä on suklaakermaa (130g tummaa suklaata sulatettu 3½ dl:aan kuumennettua kuohukermaa -> jäähdytys) vaahdotettuna, olis voinu vieläkin kauemmin vatkata - jäi hiukka lötköksi. Koristeena on rouhittua tummaa suklaata, kookoshiutaleita, vadelmakeppejä, marsipaanilehtiä ja coctaikirsikoita.
Toivottavasti jouluhalko maistuu miehen työkavereille :).
Kommentit