Pikkuhiljaa kokeilen kaikkia mun tylliä, tehden niillä erilaisia pursotusharjoituksia. On itselle hyvä kerrata mikä tylla sopii parhaiten eri pursotusjuttuihin. Makuja ja mielipiteitä on varmasti yhtä monia mitä on pursottajia. Tein muuten jälkiruoaksi mansikkarahkaa ja vatkasin purkin vispikermaa ja lisäsin purkillisen rahkaa joukkoon, ennen mansikoiden lisäämistä pursotin hopussa muutamat kuviot!

 

   2185200.jpg  2185207.jpg

Tämä Städterin kierre-/rosettetylla 16 mm on mun ensimmäisiä tyllia, ajattelin sitä ostaessani et tällä ne naiset ovat blogeissaan saaneet komeat kiehkurat aikaseksi :). Käytin tätä tyllaa kun pursotin elämäni ensimmäistä kertaa (tässä näyte) ja aika komeaa jälkeä kyllä syntyi. Hommattuani lisää tyllä on tämän käyttö kyllä jäänyt.

 

2185210.jpg

Kukat tai tähdet, ihan miltä kenenkin silmässä nää näyttää, niistä tulee ihan mukavan näköisiä. Tylla on alustaa vasten kohtisuoraan, puristetaan pursotuspussia ja sit nostetaan hetikohta tylla ylös samalla lopettaen puristus. Kukkasia voisin kyllä enempikin käyttää kakuissa, ovat niin hienoja.

 

2185213.jpg

e-kirjain, yhden kerran olen tainnut eellä pursotella (tässä) joskin eri tyllalla. Mie tykkään ennemmin tehdä kiehkuroita eri tavalla. Tässä siis pursotellaan vanhanajan kaunokirjoitus e-kirjainta perä perään.

   

2185243.jpg

Kiehkurat samaansuuntaan. Nyt tullaan näihin mun lemppari kiehkuroihin elikkä joko tälleen kiehkurat samaansuuntaan aloittaen pursotus tuosta keskeltä, liike jatkuu jommalle kummalle puolelle (siis kakun keskustaanpäin tai kakun reunaanpäin, makuasia miten ne haluaa kiertyvän). Tehden ikäänkuin koukeroisen puolikkaan s-kirjaimen tai sit kysymysmerkin. Tähän pursotukseen tämä tylla on kyllä hyvä, erityisesti jos haluaa isoja ja muhkeita kierteitä (iso kakku). Esimerkkejä: eka pursotuskakku,  syntymäpäiväkakkuspitalikakku.

 

2185222.jpg

Kiehkurat erisuuntaan. Tässä siis tehdään näitä samoja kiehkuroita, mutta jokatoinen s-muotoon ja joka toinen ?-merkin muotoon. Tätä pursotusta olen tehnyt monessa kakussa (pätkiskakku, hillakakku, koulunalkajaiskakku ...).

    

  2185226.jpg

Suora pursotus. Tästä tulee myös tällä tyllalla hyvännäköistä jälkeä, tähän mun piti pursottaa ylhäältä alaspäin - pursotusjälkeen vaikuttaa paljon se missä asennossa tylla on.

 

2185234.jpg

Simpukkapursotus. Mikäli haluaa pienen ja siron simpukkapursotuksen tämä tylla ei ole sit siihen tarkoitukseen hyvä, jäljestä tulee nimittäin aika muhkea. Simpukkapursotuksessa tehdään eräänlaista aaltoliikettä :).

 

2185240.jpg

Aaltokuvio. Minusta tämä tylla ei ole mitä parhain tähän pursotustyyliin, noista urista ei tule kauniit tai sit mie en vaan osaa tehdä sitä oikeassa kulmassa ja oikein kääntäen. Juuri tällä tyllalla tein tähän kakkuun aaltoa ja ei näytä hyvältä, se kuvio hajoaa tuossa sisäkaarteessa.