Tällä herkuttelimme eilen Juhannuspäivänä ja tänään meidän 13-vuotis hääpäivänä.
pohja:
150g voita
1½ dl sokeria
4 keltuaista
1½ dl maitoa
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria
väliin + päälle:
kema-rahkavaahtoa + mansikoita
- Vatkaa voi ja sokeri vaahdolle, lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää maito ja jauhot vuorotellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Tee marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle. Levitä taikinan päälle.
- Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia
- Anna pohjan jäähtyä. Siirrä se pelteineen pakkaseen.
- Irrota jäätyneestä pohjasta leivinpaperi ja halkaise se kahtia. Täytä kakku.
Onhan tämä ihan älyttömän hyvää. Pitäisi kokeilla tehdä Brita-kakkua hilloista. Siistit reunat saa tekemällä pohjan suorakaiteen muotoiseen säädettävään vuokaan.
Kommentit