Tällä herkuttelimme eilen Juhannuspäivänä ja tänään meidän 13-vuotis hääpäivänä.

pohja:

150g voita

1½ dl sokeria

4 keltuaista

1½ dl maitoa

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

väliin + päälle:

kema-rahkavaahtoa + mansikoita

 

  1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdolle, lisää keltuaiset yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää maito ja jauhot vuorotellen taikinaan. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovalle vaahdolle. Levitä taikinan päälle.
  3. Paista pohjaa 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia
  4. Anna pohjan jäähtyä. Siirrä se pelteineen pakkaseen.
  5. Irrota jäätyneestä pohjasta leivinpaperi ja halkaise se kahtia. Täytä kakku.

 

Onhan tämä ihan älyttömän hyvää. Pitäisi kokeilla tehdä Brita-kakkua hilloista. Siistit reunat saa tekemällä pohjan suorakaiteen muotoiseen säädettävään vuokaan.