Tänään koulu sit alkoi, esikoinen meni 5. luokalle ja keskimmäinen 3. luokalle. Suurta jännitystä oli ilmassa, sillä me ollaan muutettu reilu kuukausi sitten yli 900km päähän ja täten meidän lapsille kaikki on täällä koulun puolesta uutta ja ihmeellistä - koulu, opettajat, oppilaat, murre! Eilen käytiin opinahjoon tutustumassa ja koulu vaikutti tosi kivalta. Tänään tunne vahvistui sillä kaikki oli mennyt hyvin; koulukaverit olivat olleet tosi kivoja ja uudet opet myös :). Mikä helpotus!

 

Meillä on ollut jo viidettä syksyä tapana juhlia koulun alkua ja niin tehtiin tänäkin vuonna. Lapset saavat pienet käytännölliset lahjat ja kakkua pitää tietty olla juhlapöydässä. Tämän kakun suunnitelmat muuttuivat alvariinsa, loppujen lopuksi siitä tuli kinuski-kermakakku. Pohjana on se edellis viikoinen "ylipaistunut" 5 munan kakkupohja (olin sen pakastanut). Kakun kostutin vaniljamaidolla, väliin laitoin hillonloppuja kaapista (boysenmarja- ja kuningatarhilloa) ja vispikermaa vaahdotettuna. Kerman terästin hippusella rahkaa ja rouhittua Dajm suklaata.

Päälle tein kinuskin:

  • 2dl kermaa
  • 1,5dl tomusokeria
  • 0,5dl siirappia
  • 1tl vaniljasokeria
  • 1rkl voita

Seuraavalla kerralla en laita noin paljon siirappia, sillä tykkään enemmän vaaleammasta kinuskista. Hommailin sitä tehdessä monta asiaa ja unohdin kinuskin jäähtymään, ja sit tuli hoppu kun meinas jähmettyä liikaa! Sekoitin sitä vielä liian ronskisti ja ilmakuplia sain aikaseksi aika tavalla - ne näkyy ikävästi kakun pinnassa. Oli tarkoitus peittää kuplat sokerihelmillä, mutta unohdin sen autuaasti - nyt vasta muistin kun katsoin näitä kuvia ja harmittelin tuota pintaa.

 

Vieraina meillä oli lasten isovanhemmat molemman puolelta ja ohjelmasta vastasi meidän perheen showman eli kuopus :). Tarjolla oli myös jauhelihapiirakkaa, Jaffa keksejä, karkkia, kahvia ja alkoholitonta päärynä light siideriä. Mummot toivat meille omalta pihaltaan kauniita kukkasia juhlapöytään ja pienet muistiaiset lapsille.

Mukavaa koulunalkua kaikille koululaisille (niin isoille kuin pienille)!