Elina Sofia Aleksandran ristiäisjuhliin tein lohivoileipäkakun. Kakku on mitoitettu 20hlö:lle.
18 siivua Fazerin ruispaahtoleipää (isoja)
18 siivua Fazerin moniviljapaahtoleipää (isoja)
Latominen aloitetaan tummilla siivuilla ja päällimmäiseksi tulee vaaleat.
kostutus:
laktoositon maitojuoma
1. lohitäyte (kahteen väliin)
200g savulohituorejuustoa
200g raputuorejuustoa
150g ranskankermaa
2 rkl kermaviiliä
75g smetanaa
majoneesia
savustettua lohta
pippuria
sitruunamehua
tilliä
ripaus sokeria
2. katkaraputäyte (keskimmäinen väli)
200g raputuorejuustoa
punasipulia silputtuna
75g ranskankermaa
1 rkl kermaviiliä
majoneesia
sitruunamehua
pippuria
180g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna
tilliä
ripaus sokeria
yrttisuolaa
kuorrutus:
2-2½dl vispikermaa
2dl kuohukermaa
180-200g maustettua tuorejuustoa
koristelu:
graavilohta (itse tykään käyttää kylmäsavustattua lohta)
viinirypäleitä
tuorekurkkua
yrttejä
Tuon tarkempia määriä en osaa laittaa, maistamalla saa mieleistänsä.
Kommentit