IMG_1806.jpg

 

Elina Sofia Aleksandran ristiäisjuhliin tein lohivoileipäkakun. Kakku on mitoitettu 20hlö:lle.

18 siivua Fazerin ruispaahtoleipää (isoja)
18 siivua Fazerin moniviljapaahtoleipää (isoja)
Latominen aloitetaan tummilla siivuilla ja päällimmäiseksi tulee vaaleat.

kostutus:
laktoositon maitojuoma

1. lohitäyte (kahteen väliin)
200g savulohituorejuustoa
200g raputuorejuustoa
150g ranskankermaa
2 rkl kermaviiliä
75g smetanaa
majoneesia
savustettua lohta
pippuria
sitruunamehua
tilliä
ripaus sokeria

2. katkaraputäyte (keskimmäinen väli)
200g raputuorejuustoa
punasipulia silputtuna
75g ranskankermaa
1 rkl kermaviiliä
majoneesia
sitruunamehua
pippuria
180g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna

tilliä 
ripaus sokeria
yrttisuolaa

kuorrutus: 
2-2½dl vispikermaa
2dl kuohukermaa
180-200g maustettua tuorejuustoa 

koristelu:
graavilohta (itse tykään käyttää kylmäsavustattua lohta)
viinirypäleitä
tuorekurkkua
yrttejä

 

Tuon tarkempia määriä en osaa laittaa, maistamalla saa mieleistänsä.