Tänään on juhlittu Ennin 10-vuotis syntymäpäiviä. Neitikkä on hirmuinen heppahullu ja hartain toive olisi hänellä oma ruskea hevonen. Heppatoivetta sain toteutettua hiukan tähän kakkuun, elikkä töpöttelin ruskean hevosen tomuväreillä marsipaanilevyn päälle (läpimitta 12cm) ja tekaisin kaveriksi muutaman kukkasen. Heppakuvaa voi katsoa lähemmin täältä ja kukkasia täältä.

Munattoman kakkupohjan ohjeen otin Ullan Lempileivonnaiset kirjasta. Tein taikinan kaksinkertaisena, koska tarvittiin suuri kakku. Laitan ohjeen tähän suoraan kirjasta.

munaton pohja:

2 dl sokeria

1 dl omenamarmeladia

2½ tl leivinjauhetta

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

100g voita

1½ dl kermaa

  1. Vaahdota sokeri ja omenamarmeladi, lisää kekskenään sekoitetut kuivat aineet.
  2. Sulata voi ja sekoita kerman kanssa sekaisin, lisää varovasti sekoittaen joukkoon.
  3. Paista kakkupohjaa voidellussa ja korppujauhotetussa halkaisijaltaan n. 20 cm:n vuoassa uunin alatasolla 175 asteessa n. 40 minuuttia.

 

Mulla ei kakkupohjan teossa kaikki meneet ihan kohdalleen. Ensimmäisen yrityksen kanssa kävi silleen et siitä tuli liian matala ko tein 25 cm:n vuokaan 1½ kertaisen ohjeen (+ keskelle laskeutui kuoppa). Sit toinen yritys elikkä 24 cm:n vuokaan 2 kertainen ohje; laskeutui myös aikas tavalla ja keskellä kuoppa + ei meinannu kypsyä. En sit tiedä mikä meni vikaan ja jännityksellä odotan oliko pohja millainen valmiissa kakussa. Me syötiin se eka yritys ihan sellaisenaan ja maultaan oli tosi makea, mutta erittäin herkullinen.

Tässä kakussa oli:

kostutus:

ananastäysmehu

välissä:

pakastevadelmia + mansikoita

diplomaattikreeme (2 prk FloraVispiä + vaniljakreeme)

päällä:

marsipaanikoristeet

vaahdotettua FloraVispiä + maitorahkaa

osa värjätty kaakaolla + suklaalla

 

Kakusta tuli todella painava ja muhkean kokoinen, läpimitta pursotusten kanssa n. 27 cm ja korkeutta varmasti ainakin 8 cm. Toivottavasti kakku miellytti heppatyttöä :).

HURJAN III-HA-HAH-NAA SYNTTÄRIPÄIVÄÄ ENNILLE :).