Tekaisin meille Juhannuksen viettoon/ hääpäivän juhlintaan myös voileipäkakun. Hyvin säilyi tämäkin pahvisessa voileipäkakkulaatikossa parinsadan kilometrin matkan, päällä oli tässäkin kylmäkalleja. Kakusta tuli oikein makoisaa ja mehevää.
8 kpl ruispaahtoleipää
8 kpl moniviljapaahtoleipää
kostutus:
maitojuoma
1. täyte (kahdessa välissä):
1 prk (200g) ruohosipulituorejuustoa
½ prk ranskankermaa
hiukan kermaa notkistamaan
n. 150-200g palvikinkkua pieneksi leikattuna
1- 2 maustekurkkua pieneksi leikattuna
sinappia, pippuria
2. täyte (yhdessä välissä):
1 prk valkosipulituorejuustoa
½ prk ranskankermaa
hiukan kermaa notkistamaan
punaista makeaa paprikaa pienenä silppuna
tuorekurkkua pienenä silppuna
yrttisuolaa, pippuria
päällä:
FloraVispiä vaahdotettuna + valkosipulituorejuustoa
kinkkua, kurkkua, paprikaa, tomaattia, viinirypäleitä, ruohosipulia
Voileipäkakku on kyllä niin mahottoman hyvää. Laskin varsin, että tästä kakusta saimme n. 14-15 annosta. Mulla oli paahtoleipiä yhdessä rivissä neljä aina peräkkäin ja täytevälejä oli kolme, kahdessa välissä kinkkutäytettä ja yhdessä (keskivälissä) raikasta kasvistäytettä. Täytettä oli näin pieneen kakkuun aika runsaasti, loput söimme leivänreunojen kera iltapalalla :).
Kommentit