1766071.jpg

Tänään tein tämän kääretorttukakun, joka piti tulla vanhemman siskoni vierailun kunniaksi. No, systerille iski laiskuus ja ei tulekaan visiitille ja päätin tekaista kakun sit ihan vaan omalle porukalle viikonlopun kunniaksi. Tein peruskääretorttupohjan (josta tulikin tosi kuohkea), kostutin sen vaniljamaidolla, väliin laitoin masikkahilloa ja vispikermaa + vaniljarahkaa vaahdotettuna. Olin leikellyt tuoreita mansikoita laitettavaksi myös väliin, mutten niitä muistanut laittaa - horopää kun olen! Vaikuttaiskohan tämä ääretön helle siihen ;).

 

1766108.jpg

Täytyy myöntää et täytetyt kääretortut eivät ole minun vahvinta aluetta, laitan aina liian paljon täytettä ja rullalle kääriminen on sit aika haastavaa hommaa - niin myös nyt. En myöskään malttanut antaa olla tiukalla rullalla jääkaapissa, vaan aloin siirtämään muhkeaa rullaa tarjottimelle - hajosi toisesta päästä ja levisi muutenkin. Marsipaanimaalauksen siirto onnistui onneksi oikein hyvin. Liimasin koristeet levylle elintarvikeliimalla ja nurkkiin asettelin valkoiset ruusut ja lehdet. Levy on luonnossa paremman värinen, ei noin turkoosi kuin kuvassa. Pursotukset tein vispikerma/vaniljarahkavaahdolla. Torttu oli oikein makoisaa, vielä parempaa olis ollu kylmänä - ei me maltettu odottaa (kuopus ahmi kaikki marsipaanikoristeet) :).

 

1766113.jpg  1766062.jpg