IMG_9568.jpg

 

Munakasrullaa olen joskus tehnyt, mutta tuulihatturulla oli tekeillä ensimmäistä kertaa. Erittäin hyvää oli ja helppo tehdä. Voisi tehdä joskus myös kinkusta. Ohjeen olen ottanut Pirkka lehdestä 4/2013. Näitä rullia nautiskelimme koulunaloittajaisjuhlissa. 

125g margariina tai voita
2½dl vehnäjauhoja
5dl vettä
½tl leivinjauhetta
3 munaa

Täyte:
1pkt (180g) kylmäsavu- tai graavilohta
1dl kuohu- tai vispikermaa
1rs (180-200g) ruohosipulituorejuustoa
½dl ruohosipulia hienonnettuna
½dl tilliä hienonnettuna
ripaus suolaa ja mustapippuria


1. Sulata rasva paksupohjaisessa kattilassa. Lisää vehnäjauhot säkövatkaimella. Lisää vesi ja kuumenna seosta edelleen koko ajan vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Ota kattila liedeltä, sekoita joukkoon leivinjauhe ja anna seoksen hieman jäähtyä. Vatkaa lopuksi joukkoon kananmunat yksitellen.

2. Levitä seos tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin. Kumoa hieman jäähtynyt tuulihattulevy leivinpaperin päälle jäähtymään.

3. Hienonna lohi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täyteen ainekset keskenään ja levitä täyte tasaisesti tuulihattulevyn päälle. 

4. Kääri rullalle kääretortun tapaan ja laita jääkaappiin vetäytymään. Viipaloi tuulihatturulla sopiviksi annospaloiksi.