2093022.jpg

 

Tämän piparkakkutalon tein paikalliseen kilpailuun, jonka järjesti Saarenkylän Omakotiyhdistys ja Rovaniemen Matkailu ja Markkinointi. Kilpailu on avoin kaikille ja sääntönä oli:

"Piparkakkutalojen raaka-aineena tulee käyttää tavallista piparkakkutaikinaa. Liitostöissä ja koristelussa tyyli ja materiaalit ovat vapaat, kuitenkin sillä rajoitteella, että kaikkien aineiden tulee olla syötäväksi kelpaavia. Kilpailutyön tulee mahtua itse valitulle tai valmistetulle alustalle, joka voi olla kooltaan enimmillään 40 cm x 40 cm. Korkeutta ei ole rajattu."

Esiraati valitsee kilpailutöistä yleisöäänestykseen 12 piparkakkutaloa. Jännittää pääseekö mun työ jatkoon. Voit käydä katsomassa kilpailutöitä www.visitrovaniemi.fi -sivustolla :)

 

    2093019.jpg  2093028.jpg

 

Mietin moneen kertaan osallistunko kilpailuun; riittääkö taidot ja riittääkö aika ja onko mitään järkeä alkaa tässä muuttohulinoissa duunaamaan jotain kilpailutyötä. Nuo tekemäni marsipaaniporot kummiskin inspiroivat mua sen verran et aloin kummiskin talon tekoon. Epäonnea oli rutkasti matkassa ja mokailin monessa eri vaiheessa - oliskohan ollu paineita : koristelupikeeristä tuli liian tönkköä, kattojen kuviointi ei onnistunut vasta ko kolmannella kerralla, alustasta tuli liian pieni (ei mahtunut kaikki koristeet mitä olisin halunnut), lumiukon luuta katkesi ....

 

2093035.jpg

 

Vaikka epäonnea ja painetta oli koin myös onnistumisia. Olen aikaisemmin tehnyt vuosien varrella ehkä n. 10 taloa ja koskaan en ole uskaltautunut tuota roikkulunta tekemään ... sehän onnistui ja on tosi upean näköistä. Pursottelin sitä pienen pienellä tähtityllalla sekä liitoskohtiin, katon reunoille että räystäille valumaan. Ihanan paksua ja kuohkeaa massaa tulee ko vatkaa sähkövatkaimella. Hopeakuulia oli tarkoitus laittaa vähän joka paikkaan, mutten sitten jostain syystä niitä laittanut. Kuvissa kokonaisuus näyttää paljaammalta mitä luonnossa.

 

2093014.jpg

2093012.jpg

2093025.jpg

2093011.jpg