Löysin Valion vuoden 2007 seinäkalenterista porkkanakakun ohjeen, joka poikkeaa hiukan aikaisemmin käyttämästäni (tämä, tämä ja tämä). Tekaisin kaksinkertaisen taikinan, jonka jaoin kolmeen erikokoiseen vuokaan (17cm ja 20cm pyöreät ja pitkulainen 10cmx30cm) ja kolmenkertaisen täytteen. Kaksi kakkua vein töihin ja kolmas jäi meille kotiin herkkuteltavaksi.

Pohja:

3 munaa

2½ dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

½ tl suolaa

1 rkl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

200g voita sulatettuna

5dl (5-6) hienoksi raastettuja porkkanoita

1 omena raastettuna

Kostutus:

n. 1dl omenatäysmehua

Täyte ja kuorrutus:

1 prk appelsiini-tuorejuustoa

n. 3/4 dl sokeria

1tl vaniljasokeria

2 dl kuohukermaa tai vispikermaa

 

  1. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon vuorotelleen kuivia aineita, voisulaa ja porkkana-omenaraastetta.
  2. Voitele ja korppujauhota 2-3 litran tasapohjainen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa 45-50 min, kunnes pohja on kypsä (kokeile kypsyyttä hammas- tai tulitikulla). Kumoa kakku jäähtyneenä.
  3. Sekoita täytteen ainekset keskenään, lisää viimeisenä vaahdotettu kerma.
  4. Halkaise kakku kahteen osaan. Nosta pohja tarjoiluvadille ja kostuta. Levitä sille vajaa puolet täytteestä. Nosta kakun toinen puoli päälle ja kostuta. Peitä kakku hyvin ja anna olla jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.
  5. Levitä kakun päälle loppu täyte. Koristele haluamallasi tavalla.

 

Koristelin kakut Wiener nougat rouheella ja paahdetuilla kookoshiutaleilla ja mantelilastulla.