Marja Tyrni voitti Putouksen vuoden sketsihamo kilpailun, hyvä Marja ... Marja hii, Marja hoo :). Sen kunniaksi piti sit tehdä torttua ja saada suut makiaks ;). Ei sentäs kyllä mie tätä värkkäsin ihan omaksi huviksi ko piti saada päiväkahvilla ... suut makiaks.

 

 

Mikäs läjä tää nyt sit oikein on ???? Tästä piti tulla bannofeetorttu, siis piti tai siis tulikin, mutta hiukan hajonneena versiona ja eri tavalla toteutettuna ko tavallisesti.

Mulla oli yllättäen liian vähän keksejä kaapissa (kuka lienee niitä napsinu) ja summan mutikassa sulatin murusten sekaan voita ... ei se massa riittänyt edes 18 cm vuokaan kunnolla ja pohja levis ko sitä oli niin ohut kerros. Kondensoidun maidon keittelin eka kertaa mikrossa ja sepäs olikin sit puuhaa; kuohui yli ja sotki joka paikan. Sain sen sit usean sekoituksen ja luukun avaamisen ja tietty mikron pesemisen jälkeen siihen malliin et sain laitettua tuohon pohjan päälle. Kinuskin päälle leikkasin yhden banaanin ja siihen päälle lätkin kermavaahdon ja kaakaota. Koko komeus olis voinu pysyä kasassa, jos olisin ollut hiukan käsivällisempi ja antanut sen koko komeuden olla jääkaapissa hiukan kauemman aikaa.  

 

Mitä tästä opin:

  • tyhjästä on vaikea nyhjästä ja liian vähän ON LIIAN VÄHÄN
  • maltti on valttia elikkä olis voinu antaa pohjan jähmettyä jääkaapissa ihan rauhassa
  • jos maitoa pitää vahtia mikrossa NIIN VAHDI sitten, äläkä duunaa jotain muuta samaan aikaan. Seuraavalla kerralla tyydyn keitteleen kinuskin kattilassa, vaikka se viekin sen 3 tuntia.
  • vaikka ulkonäkö ei ole just prikulleen niinkö pitäis, niin maku ei siitä silti kärsi :)

OIKEIN hyvää viikon alkua :)!

 

PS. Kyllä tänne TaikinaTaivaaseen tulee päivityksiä varmasti entiseen malliin. Leivontatauko koski vain muille tekemisiä, jotenkin kaipaa pitkästä aikaa vapautta tehdä mitä itte lystää ja milloin ittellä huvittaa.