Mäti smetanan ja sipulin kanssa on minun ehdotonta herkkua. Tällä kertaa halusin tehdä valmiin sekoituksen elikkä mätimoussen uuniperunoiden kaveriksi. Ohjeen löysin Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma liitteestä joulukuu 2007.

 

OHJE:

150 g mätiä (esim. kirjolohen)

1 pieni punasipuli silputtuna

½ ruukkua ruohosipulia (käytin kuivattua)

1 keitetty kananmuna

1 dl vispikermaa vatkattuna

120g smetanaa

0,25 tl sitruunapippuria

1 tl sitruunamehua

 

  • Sulata ja valuta mäti (mie käytin tuoretta).
  • Kuori ja hienonna punasipuli.
  • Soseuta haarukalla keitetty kanamuna.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Sekoita kaikki ainekset varovasti keskenään.

 

Tämä oli ihan äärimmäisen hyvää ... MUTTA ... mun massu ei kestä raakaa sipulia ja mulla tuli kohtalainen vatsapolte, onneksi meni ohi ja ei pilannut meidän illanviettoa. Mulle on joskus kolmisen vuotta sitten käynyt niin, että makasin illan tuskissani pimeässä huoneessa ja kyseessä oli vielä äitienpäivä :(. Nyt tämä pitää kertakaikkiaan uskoa ja ei auta enää nauttia sipulia raakana ... blääää.