Nautiskelimme loppiaisena pienen pientä harjoitushääkakkua. Tämä on siis sarjassamme toinen ehdotelma :) - ensimmäistä pääsee kurkkaamaan täältä. Pikkusiskoni menee naimisiin elokuussa ja mie olen saanut kunnian tehdä juhliin mm. kakut. Haluan kokeilla erilaisia pursotuksia ja koristeluita. Katjan hääkimppuun tulee valkoisia ruusuja ja isoja upeita liljoja (lilja triumphator - sikäli mikäli niitä on silloin saatavilla). Katjalla on itsellään ollut toiveena kakkujen suhteen: kaksivärinen pursotus (valkoinen ja vanhanvihreä), hyvin runsasta ja hörhelöistä pursotusta ja paljon kukkia ja lehtiä. Koristeet olis helpompi asetella irtonaisina, mutta mie oon aatellu et mulla on helpompi roudata tuommoset laatanpäällä olevat valmiit jutut 500 km päähän.

pohja:

2 munan gluteeniton (tehty pelkästään perunajauhoihin)

kostutus:

ananastäysmehu

välissä:

mansikkahilloa

murskattua banaania

diplomaattikreeme

päällä:

FloraVispiä

maitorahkaa

marsipaanikoristeet

sokerihelmiä

 

Pitkästä aikaa syötiin kakkua, jonka välissä murskattua banaania ... kylläpä maistuikin hyvältä. Tekaisin kokeilumielessä kakkupohjan gluteenittomana pelkkiin perunajauhoihin. Onnistui ihan hyvin, hiukan rakenne tiiviimpää kuin tavallisessa pohjassa. Eka kertaa pursottelin tuommosta pliseerattua pintaa, laskosta. Kermaa oli mulla tuohon päälle aika niukasti (vatkasin vain yhden purkin) ja siksi tuosta vihreästä päällisröyhelöstä tuli hiukan kökkösen näköistä ... joudun välillä kapimaan kiponpohjia ja turskuttelemaan viimeisetkin pisarat ;). Vihreästä vaahdosta tuli myös lötköä ko värjäsin sen ihan valmiina vaahtona, mutta eiköhän tästä sen idean saa kiinni.

Ihan kiva kakku tästä tuli :).